Покупка, продажа новых и б/у автомобилей по всей Украине!
Сообщение
Произошла ошибка

Обсяги поставок Tesla у 1-у кварталі зменшаться порівняно з минулорічним піком

Деякі аналітики на Уолл-стріт висловлюють можливість того, що Tesla повідомить про перше квартальне зниження продажів за рік з другого кварталу 2020 року, пояснюючи це недостатнім попитом на електромобілі (EV) та зростанням процентних ставок.

За даними недавнього опитування аналітиків Bloomberg, прогнозується, що Tesla, можливо, поставила близько 453 964 автомобілів у першому кварталі цього року. Якщо це станеться, то це буде на 6% менше, ніж у рекордному четвертому кварталі 2023 року, коли було продано 484 507 електромобілів. Хоча це перевищить 422 875 одиниць, проданих у першому кварталі 2023 року, це не призведе до значного зростання. Деякі аналітики навіть припускають, що продажі у першому кварталі 2024 року можуть впасти нижче, ніж у 2023 році.

Еммануель Рознер з Deutsche Bank двічі за останній місяць переглядав свою оцінку поставок Tesla в сторону зниження, і тепер очікує, що перший квартал завершиться продажем 414 000 автомобілів, що на 2% менше, ніж у попередньому році, як повідомляє Bloomberg.

У своєму останньому звіті Рознер висловив занепокоєння щодо обсягів та прибутків, припускаючи, що ці занепокоєння можуть ще більше погіршити настрої інвесторів та створити значний тиск на акції компанії.

Директива, випущена Ілоном Маском наприкінці березня, може вплинути на квартальні показники поставок. Маск розпорядився, щоб кожен новий клієнт Tesla в Північній Америці пройшов тест-драйв, щоб випробувати останню версію системи повного автономного водіння бренду. Маск визнав, що це сповільнить процес доставки, можливо, порушуючи традиційне для Tesla збільшення поставок наприкінці кварталу.

Крім того, негативні настрої щодо Маска можуть вплинути на продажі Tesla. Недавнє дослідження показало зростання негативного ставлення до Маска серед американців з 34% у 2022 році до 42% у минулому році. Репутація компанії також продовжує погіршуватися на різних міжнародних ринках: згідно з дослідженням, Tesla отримала оцінку 31%, що є значним зниженням порівняно з 70% у 2021 році.

Назад к новостям Следующая новость
Читайте также
Нашли ошибку?
Сообщение об ошибке