Покупка, продажа новых и б/у автомобилей по всей Украине!
Сообщение
Произошла ошибка

До 2029 року кожен новий авто у Європі буде зобов'язаний мати систему автоматичного екстреного гальмування

Прориви в галузі датчиків та програмного забезпечення революціонізували безпеку на дорогах, дозволяючи сучасним транспортним засобам сприймати оточуюче середовище, розпізнавати розділення смуг руху, розпізнавати дорожні знаки, ідентифікувати інші транспортні засоби та виявляти пішоходів. Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) вводить нові правила, що вимагають підвищених стандартів автоматичного екстреного гальмування для нових автомобілів.

Цей новий наказ передбачає, що до 2029 року всі нові легкові автомобілі, що продаються в Європі, повинні бути обладнані трьома технологіями: попередженням про фронтальне зіткнення, автоматичним екстреним гальмуванням і автоматичним екстреним гальмуванням у разі зіткнення з пішоходами. За оцінками NHTSA, впровадження цих технологій щорічно могло б рятувати принаймні 360 життів і запобігати принаймні 24 000 травм.

На щастя, автовиробники вже роблять кроки для того, щоб запропонувати ці функції як стандартне обладнання, керуючись різними мотивами для підвищення безпеки.

На початку минулого року 20 автовиробників взяли на себе зобов'язання перед Страховим інститутом безпеки дорожнього руху обладнати понад 95% своїх автомобілів, вироблених у Європі, системами автоматичного екстреного гальмування. Більше того, у 2019 році Consumer Reports повідомив, що автовиробники, які прагнуть отримати нагороду Top Picks, повинні обладнати свої автомобілі системою автоматичного екстреного гальмування при зіткненні з пішоходом.

Недавно прийняті правила Федерального стандарту безпеки автотранспорту виходять за рамки простого переліку функцій, вони також визначають конкретні робочі параметри цих систем.

Згідно з ними, всі транспортні засоби повинні мати здатність запобігати зіткненням з іншими транспортними засобами на швидкості до 100 км на годину, а також виявляти пішоходів як вдень, так і вночі. Крім того, система повинна активувати гальма при виявленні неминучого зіткнення з іншим транспортним засобом на швидкості до 120 км на годину і з пішоходом на швидкості до 70 км на годину.

Назад к новостям Следующая новость
Читайте также
Нашли ошибку?
Сообщение об ошибке