Покупка, продажа новых и б/у автомобилей по всей Украине!
Сообщение
Произошла ошибка

Цей захоплюючий концепт від Pagani виявляє шанування культовій Zonda (ВІДЕО)

Дивно згадати, що оригінальна Zonda з'явилася на Женевському автосалоні у 1999 році. Компанія Pagani продовжувала поліпшувати Zonda аж до 2022 року. І ось у 2024 році народжується нова ітерація. Ну, не зовсім. Alisea святкує 25-річчя цього легендарного суперкара, і хоча Pagani була причетна до цього проекту, основна робота була здійснена студентами Istituto Europeo di Design (IED).

Повномасштабну модель створено студентами магістерського курсу IED у Турині, які втілили захоплюючий та вишуканий дизайн. Позбавившись великих вентиляційних отворів та виступів, що зазвичай характерні для високопродуктивних автомобілів, вони досягли максимальної гладкості поверхонь. Випуклі колісні арки підкреслюють вигнутий силует цієї унікальної тварини, ширина якої відповідає ширині Zonda - 80,9 дюймів.

Цей захоплюючий концепт від Pagani виявляє шанування культовій Zonda (ВІДЕО)

З довжиною 178,0 дюймів Pagani Alisea трохи довший за своє джерело натхнення і розташовується ближче до землі на висоті 42,1 дюйма. Його дах натхненний гоночними автомобілями групи С з 1980-х років, що брали участь у гонках на витривалість. Порівняно з Zonda, звичні високо розміщені дзеркала були зменшені, щоб досягти більш вишуканого профілю без необхідності в камерах. Фірмові чотирикутні фари мають більш сучасний вигляд, а вигнуті задні фари нагадують про гоночну Zonda R.

В загальному, Alisea виглядає більш стримано, ніж Zonda, оскільки вона відмовилась від складного аеродинамічного обвісу, що можна побачити на численних версіях AMG V-12. Подальша модель Huayra, разом з її численними варіантами, утримує подібну естетику. Навіть третя модель італійської екзотичної марки, Utopia, зберігає стилістичну спадкоємність, незважаючи на те, що позиціонується як абсолютно новий автомобіль.

На жаль, Alisea залишається єдиним у своєму роді творінням. Проте не варто дивуватися, якщо Pagani використає деякі елементи її дизайну для індивідуальних замовлень від заможних ентузіастів. Якщо ви можете мріяти, Pagani, швидше за все, зможе це здійснити, що підтверджується безліччю спеціальних версій Zonda, які з'явилися за останні десятиліття.

 
Назад к новостям Следующая новость
Читайте также
Нашли ошибку?
Сообщение об ошибке