Покупка, продажа новых и б/у автомобилей по всей Украине!
Сообщение
Произошла ошибка

Майбутня ітерація Cupra Formentor перейде на електричну тягу для ринку США

Представлений у 2020 році як інавгураційна модель Cupra, Formentor спочатку пропонувався з різними традиційними силовими установками, включаючи бензинові, дизельні та плагін-гібридні варіанти. Лише у 2023 році було продано 120 000 одиниць, що на 23% більше, ніж у попередньому році, і Formentor став найбільш продаваною моделлю бренду.

Поточна версія Formentor з бензиновим двигуном базується на платформі MQB концерну Volkswagen Group і повинна отримати середній фейсліфтинг пізніше цього року. Однак майбутній електричний варіант Formentor наступного покоління, як підтвердив генеральний директор Cupra Вейн Гріффітс під час щорічної медіа-конференції Seat SA, дебютує ближче до кінця цього десятиліття. Гріффітс підкреслив, що електричний Formentor відіграватиме важливу роль у виході Cupra на американський ринок, можливо, з використанням майбутньої платформи SSP Volkswagen Group.

Хоча конкретні деталі щодо нового Formentor залишаються нерозкритими, залишається невизначеним, чи буде версія з двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ) співіснувати поряд з електричним варіантом, в залежності від регіональних ринкових правил.

Гріффітс також підтвердив план Cupra, вперше оголошений минулого року, розробити більший електричний позашляховик після майбутнього Tavascan, призначений спеціально для ринку США. Враховуючи необхідність певного обсягу для забезпечення прибутковості, Гріффітс натякнув на можливість виробництва однієї з двох моделей в США, ймовірно, на існуючому заводі Volkswagen.

Оскільки Cupra готується вийти на американський ринок до кінця десятиліття, зосередившись спочатку на прибережних регіонах і окремих штатах з високим попитом на електромобілі, електричні версії Formentor і майбутнього позашляховика можуть стати основою для амбітних планів розширення бренду.
Назад к новостям Следующая новость
Читайте также
Нашли ошибку?
Сообщение об ошибке