Покупка, продажа новых и б/у автомобилей по всей Украине!
Сообщение
Произошла ошибка

Концепт-кар Lincoln Mark X 2004 року: Втрачена можливість для ретро-революції

Створення концепт-кара - це значна інвестиція для будь-якого автовиробника, до якої не вдаються легковажно чи часто. Зазвичай він слугує одній з двох цілей: або виміряти інтерес громадськості до майже готової моделі, або, що більш важливо, представити нову мову дизайну, яка вплине на майбутній модельний ряд бренду.

Як втілення бачення та напряму розвитку бренду, концепт-кари мають відповідати багатьом вимогам. Вони повинні не лише вражати зовнішнім виглядом та конструкцією, але й вирізнятися надзвичайним рівнем деталізації та якості, подібно до відзначених нагородами кастом-хот-родів, які можна побачити на таких престижних заходах, як Grand National Roadster Show або Autorama's Ridler award.

lin

Ці концепт-кари відрізняються від топових вуличних моделей тим, що вони є візерунками майбутнього стилю автовиробника. Їхня роль – дати уявлення про те, якими будуть автомобілі в майбутньому, що рідко трапляється з машинами, доступними для широкого загалу.

Концепт-кар Lincoln Mark X 2004 року – яскравий приклад цього. Він пропонує зазирнути як у найближче майбутнє Lincoln, так і в його легендарне минуле. Цей концепт-кар буде виставлений на аукціон Mecum в Глендейлі в п'ятницю, 8 березня 2024 року, під номером лота F222. Не пропустіть трансляцію на каналі MotorTrend.

lin2

Історія концепт-кара Lincoln Mark X інтригує, багато в чому завдяки його дизайнеру Джеймсу Пауерсу. Він був стилістом Ford в кінці 1950-х і на початку 1960-х років. Пауерс, видатний талант Ford, тісно співпрацював з головним стилістом Елвудом Енгелем. Разом вони змістили фокус дизайну Детройта зі складних і довільних деталей на більш чисті, площинні форми зі згуртованою обробкою. Ця мінімалістична естетика Баугаузу визначила дизайн Ford кінця 50-х - початку 60-х років, а згодом вплинула на стиль Chrysler, починаючи з 1962 року. Пауерс брав участь у розробці дизайну Ford Thunderbird 1961-1963 років разом з командою Енгеля, перш ніж у 1964 році заснувати власне дизайнерське агентство.

Назад к новостям Следующая новость
Читайте также
Нашли ошибку?
Сообщение об ошибке