Покупка, продажа новых и б/у автомобилей по всей Украине!
Сообщение
Произошла ошибка

У Туреччині купівля Mercedes E-Class пов'язана з несподіваними труднощами

З початковою ціною близько $63 400, що можна порівняти з американським E350 4Matic, E-Class E180 стає шокуючою ціною в $137 000 після додавання різних податків.

Причиною такої аномалії є спеціальний податок на споживання в Туреччині (ÖTV), який починається з приголомшливих 45% для автомобілів з двигунами об'ємом менше 1,6 літра і зростає до 80% для більш дорогих автомобілів. Отже, 1,5-літровий E-Class, який вже піднявся до $114 000 лише через ÖTV, ще більше зростає через 20% податок на додану вартість (ПДВ) та реєстраційні збори.

За цю кругленьку суму покупці отримують автомобіль потужністю 168 кінських сил і 184 фунт-футів крутного моменту, здатний розігнатися до 62 миль/год за 8,9 секунди, незважаючи на свою величезну вагу - майже 4 000 фунтів.

Мерседес не єдиний у цій тенденції до зменшення розмірів, зумовленій податками. BMW 5 Series, що продається в Туреччині під брендом 520i, має не очікуваний 2,0-літровий двигун, а менший 1,6-літровий варіант, що дозволяє уникнути ще вищого податкового порогу. Така адаптація відображає екстремальну податкову структуру, де двигуни об'ємом понад 2,0 літра можуть спричинити штрафний податок ÖTV, що сягає 220% від базової ціни автомобіля.

У Туреччині купівля автомобіля стає не просто транзакцією, а складними переговорами з податківцями, де зменшення об'єму двигуна є не просто варіантом, а часто необхідністю.
Назад к новостям Следующая новость
Читайте также
Нашли ошибку?
Сообщение об ошибке