Покупка, продажа новых и б/у автомобилей по всей Украине!
Сообщение
Произошла ошибка

Новий наслідник McLaren P1 отримає сучасний V8 двигун

Останні повідомлення свідчать про те, що McLaren розкрив деталі щодо свого майбутнього гіперкара під час нещодавної зустрічі з дилерами, яка відбулася в Лас-Вегасі на початку цього місяця.

Хоча дивно усвідомлювати, що з моменту дебюту McLaren P1 пройшло більше десяти років, гібридний гіперкар відсвяткував свою десяту річницю в минулому році. З цим ювілеєм пов'язане очікування наступника, який, схоже, готовий відходити від певних традицій McLaren. Як повідомляє Automotive News, минулого тижня під час конференції в Лас-Вегасі керівники McLaren поділилися з дилерами інформацією про новий гіперкар, який отримав внутрішню назву P18. Примітно, що абсолютно новий двигун V8 виділяється як ключова особливість.

За винятком моделі Artura з V6 та гоночного V10 Solus, McLaren Automotive в своїх останніх моделях переважно покладається на двигун V8 з подвійним турбонаддувом. Запозичений з гоночного двигуна Nissan 1990-х років, двигун V8, доступний в 3,8-літровому і 4,0-літровому варіантах, приводить в рух різні автомобілі McLaren, починаючи з MP4-12C і закінчуючи сучасним 750S. Проте, він також став предметом критики для бренду, оскільки спільний двигун сприяв відчуттю одноманітності у всій лінійці.

За словами джерела з дилерського центру, яке розмовляло з Automotive News, двигун V-8 в P18 представляє "абсолютно новий дизайн", відмінний від існуючого V-8 і 120-градусного V-6 Artura. У P18 цей двигун V8 поєднується з гібридною системою, яка, як стверджується, на 70 відсотків легша за ту, що використовується в Artura, в результаті чого очікувана потужність перевищує 1000 кінських сил.

Як повідомляється, P18 відходить від культових двогранних дверей McLaren на користь дверей типу "крило чайки", що супроводжується низкою інноваційних аеродинамічних особливостей, таких як активний спліттер і заднє антикрило. Крім того, помітними елементами дизайну є встановлений на даху шноркель і вирізи в стійках для полегшення потоку повітря і охолодження двигуна V-8. McLaren нещодавно дражнила своїм новим дизайнерським напрямком, черпаючи натхнення в культовому боліді Формули-1 1990-х років, проте P18 залишиться двомісним.

За даними Automotive News, автомобіль має з'явитися на американському ринку в першій половині 2026 року, а його ціна становитиме близько 2 мільйонів доларів. Раніше висловлювалися припущення про можливість дебюту автомобіля ще до кінця поточного року.
Назад к новостям Следующая новость
Читайте также
Нашли ошибку?
Сообщение об ошибке