Покупка, продажа новых и б/у автомобилей по всей Украине!
Сообщение
Произошла ошибка

Renault розширює свою гаму малих автомобілів

Новинка розташовуватиметься трохи вище відновленої моделі 5, щоб відповісти на потреби сімей, що шукають більший суперміні. Згідно зі зобов'язаннями Renault з пропозиції доступних за ціною малих автомобілів і одночасного переходу на електрифікацію, майбутнє покоління Clio збереже свою повногібридну бензинову версію, а також розгляне можливість створення повністю електричного варіанту завдяки гнучкості своєї архітектури.

Електрична версія Clio буде базуватися на варіації платформи Ampr Small, яку вона поділить з новим Renault 5, тоді як версія з двигуном внутрішнього згоряння залишиться на архітектурі CMF-B від поточної моделі. Renault планує випускати платформу Ampr Small у трьох розмірах, на яких будуть побудовані супермінівени 4 і 5, менший Twingo EV, а також більша версія, придатна для електричного Clio, що буде конкурувати з моделями, такими як Peugeot e-208 і MG 4 EV.

Незважаючи на те, що технічно вони є різними, платформи B-сегменту Renault мають значні спільні риси, що дозволяє створювати однаковий дизайн кузова для бензинових та електричних моделей Clio. Очікується, що майбутнє покоління Clio зазнає суттєвих змін у дизайні, знаходячи натхнення в лінійці електромобілів Renault, зберігаючи при цьому ретро-елементи своїх менших одноплатформних побратимів.

Незважаючи на те, що новий Clio трохи довший за модель 5, зовнішні відмінності можуть бути не відразу помітні, але він запропонує збільшену вантажопідйомність і більше простору для пасажирів ззаду. Renault прагне зберегти доступність своїх електричних малолітражних автомобілів, тому ціна на електричний Clio може бути трошки вищою, ніж на модель 5, але все одно залишатиметься конкурентоспроможною в цьому сегменті.

Хоча запуск електричного Clio запланований на 2026 рік, інженерний директор Renault припустив, що це може бути не головним пріоритетом через підвищення терміну експлуатації двигунів внутрішнього згоряння та гібридних версій Clio до заборони використання ДВЗ у 2035 році.

Назад к новостям Следующая новость
Читайте также
Нашли ошибку?
Сообщение об ошибке