Покупка, продажа новых и б/у автомобилей по всей Украине!
Сообщение
Произошла ошибка

Tesla зупинила роботу заводу в Берліні після підпалу, влаштованого активістами

Німецький завод з виробництва електромобілів Tesla був тимчасово закритий через інцидент з підпалом електроопори, ініційований активістами, що викликало реакцію генерального директора Ілона Маска, який назвав цей вчинок "надзвичайно тупим".

Група під назвою Volcano Group взяла на себе відповідальність за цей акт у розлогому маніфесті з 2500 слів, критикуючи Ілона Маска як "технофашиста" і звинувачуючи Tesla у значній шкоді навколишньому середовищу і суспільству. Вони описали свій підпал як "подарунок" до Міжнародного жіночого дня.

Маск відповів на "Х", припустивши, що активістів могли ввести в оману або маніпулювати ними, підкресливши іронічність нападу на завод з виробництва електромобілів замість заводу, що виробляє автомобілі на викопному паливі.

Напад, який міністр внутрішніх справ Бранденбургу Міхаель Штюбген підтвердив як навмисний, був спрямований на джерело живлення Tesla, але, на щастя, не завдав шкоди самому заводу. Однак вона призвела до перебоїв в електропостачанні заводу та місцевих громад через пошкодження критично важливої високовольтної лінії електропередач.
У листі детально описана методика нападу на опору з метою дестабілізувати її конструкцію за допомогою пожежі, посиленої автомобільними шинами.

12 500 працівників заводу були безпечно евакуйовані, отримавши запевнення, що об'єкт залишається в безпеці. Завод відомий виробництвом електромобілів Tesla Model Y та акумуляторних батарей. Цей інцидент стався після того, як компанія Tesla оголосила про розширення заводу в Берліні, що викликало кампанію "Стоп Тесла", яка протестує проти потенційного впливу на навколишнє середовище, включаючи занепокоєння з приводу місцевих водних ресурсів і вирубки лісів.
Назад к новостям Следующая новость
Читайте также
Нашли ошибку?
Сообщение об ошибке